mei-14

Janine Flier-Breman stuurde een mooie foto in van Eros (v. Rousseau), waarmee ze al weer aan de weg timmert!

  feb-14

Marissa Verhaegen en Esteban startten 2014 met een percentage van 71,61% in de A6 proef (Belgie)!

  feb-14

Goliath werd vandaag aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. De moeder van deze Johnson nakomeling is de Ulft merrie waarvan we meerdere nakomelingen hebben verkocht: een Flemmingh nakomeling (naar Amerika) en twee Santano nakomelingen (naar Israel en Belgie). Gefeliciteerd Rik van Wolfswinkel!

  feb-14

Per 1 februari versterkt een nieuwe collega ons team. Welkom Pedro!

  nov-13

Farant, nu omgedoopt tot Footloose, werd TWEEDE op de KWPN Young Dressage Talent dag in september 2013!!

Bij de driejarige dressuurpaarden bestond de kopgroep uit drie dressuurpaarden. De hengst Zhivago gaf zijn visitekaartje af met het kopnummer de beeldschone Fuzette (uit Zuzette ster van OO Seven). Het fokproduct van wijlen Huub van Helvoirt was eerder dit jaar al de beste driejarige merrie op de CK in Limburg, en liep daarna mee op de NMK in Ermelo. Nu werd ze vakkundig voorgesteld door Yvonne Copal. Voor Kirsten Brouwer was er na het rijden van deze merrie geen twijfel mogelijk. Dit werd de kampioen. De bloedgemaakte en sensibele Fuzette paste de amazone dan ook heel goed. "Echt een super fijn paard. Ze geeft me heel veel gevoel, heeft een hele fijne mond en maakt al heel goed verbinding van achter naar voren toe. Ze heeft go, is op de goede manier sensibel en ze is heel 'rittig'. Ze zou misschien nog iets krachtiger mogen, maar ze is ook nog maar drie jaar", vertelt ze enthousiast na haar rit. Met 90 punten behaalde Fuzette de hoogste score bij het overrijden en won ze de driejarige rubriek op afstand.  De nummer twee, een heel ander paard als de hoogelegante Fuzette, moest het juist hebben van zijn kracht en power en ook zijn instelling lijkt heel goed, want hij bleef looplustig en attent tot op het einde. We hebben het hier over Footloose (Spielberg uit Barita van Negro), gefokt door A. Jansen. Brouwer: "Deze zoon van Spielberg was in het begin net wat gespannen, maar dat verbeterde snel, en hij liet zich heel fijn rijden. Hij bleef lopen, en vooral in draf had hij veel balans en kon je hem echt al naar voren en weer terug rijden". Het derde paard uit de kopgroep was For Treasure (Vivaldi uit Treasure sport (dres) van Nairobi). Een vos met veel techniek in de benen en een goed achterbeengebruik. Het fokproduct van Familie van Gils werd voorgesteld door Martina Opocenska. Kirsten Brouwer beloonde zijn rit met 75 punten. "Hij had in het begin veel spanning, hij is natuurlijk nog maar drie, dus heel vreemd is dat niet en dat reken je zo'n jong paard niet zwaar aan. Tussen de spanning door, had hij veel fijne stukjes en lijkt hij veelbelovend".

bron: www.kwpn-westbrabant.nl

  nov-13

Een leuk stukje op www.kwpn.nl over de volle broer van onze Goldi (Florencio x Amulet):

In Amerika worden in alle niveaus kampioenschappen uitgeroepen voor jonge en ontwikkelende paarden. Zo ook voor jonge Grand Prix paarden. De paarden hadden zich in de loop van het jaar gekwalificeerd met scores op reguliere wedstrijden. Nu kwamen de beste tien in de baan voor de finale. De intermediaire II gold als eerste finaleonderdeel waarna de beste zes mochten terugkomen voor de Grand Prix die werd gejureerd door Lilo Fore, Anne Gribbons en Sandy Osborne. De Florencio-zoon Zandor (uit Nancy BS ster prestatie van Amulet, fokker J.B.F. Heemink uit Delden) stond al bovenaan na de kwalificaties en liet zien dat die gemiddelde score geen toeval was. Onder Laura Wharton-Mero won hij zowel de Inter II als de Grand Prix. Hun overallscore kwam op 66,715%.

  okt-13

KWPN'ers maken goede sier op HK Westfalen.

Op de Hengstenkeuring in Westfalen deze week gooiden diverse KWPN-fokproducten hoge ogen. Tot reservekampioen werd de rassige, lichtvoetig bewegende Van Vivaldi (stb.naam Filox Ohé, Vivaldi uit Amuel prok v.Olivi, fokkers E. en J. Schuiling uit Oosterwolde) uitgeroepen, die in eigendom is van Sven Rothenberger. Op de derde plaats (tweede Reservesieger) eindigde de spraakmakende All At Once (stb.naam Flow, Ampère uit Wynona RB keur v.Gribaldi) van fokker Willeke Bos van Stal 104 uit Wijdewormer en mede-eigenaren Team Nijhof en Eugene Reesink. Moeder Wynona RB debuteerde onlangs op Lichte Tour-niveau met Sander Marijnissen. De Nederlandse fokkerij gaf met deze twee kwaliteitsvolle hengsten een visitekaartje af in Westfalen.

bron: www.kwpn.nl

  sep-13

Miranda van Willigen stuurde een berichtje vol lof over Djolie-Al. Ook hebben ze hun eerste concours gereden en dat werd beloond met 186 punten!

  sep-13

En nog meer nieuws over Kenna Bakker en Binck!

  sep-13

We ontvingen nog meer nieuws over Kenna Bakker en Binck!

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12